Svečano otvorena izložba dečijih radova povodom Svetskog dana mleka

Povodom Svetskog dana mleka, u prostorijama Male galerije Kulturnog Centra „Laza Kostić“ u Somboru, svečano je otvorena izložba radova koje su nacrtali učenici prvog razreda osnovnih škola, na temu „Zašto volim mleko“. Somborski mališani su tokom prethodne nedelje posetili proizvodne pogone kompanije Somboled, gde su se upoznali sa procesom proizvodnje mleka i ostalih mlečnih proizvoda i svoje utiske preneli na papir.

Svečano otvorena izložba dečijih radova  povodom Svetskog dana mleka

Ovom prilikom nagrađeni su i autori najboljih radova, a vredne sportske rekvizite dobili su Aleksandar Gubica, učenik I-3 odeljenja iz osnovne škole "Dostitej Obradović" za osvojeno prvo mesto, Aleksandra Šljukić, učenica I-A odeljenja osnovne škole "Ivo lola Ribar" za drugo mesto i Nataša Miličević, učenica I-2 odeljenja osnovne škole "Nikola Vukičević" za treće mesto.

„Nadamo se da smo na ovaj način doprineli širenju svesti o važnosti konzumiranja mleka i mlečnih proizvoda i da smo uspeli da podstaknemo decu da na vreme počnu da stvaraju zdrave navike u svakodnevnoj ishrani i da vode računa o svom zdravlju“, naglasila je Ivana Radovanović iz kompanije Somboled.

Izložba crteža koje su uradili somborski mališani će trajati do petka, 7. juna.

Možete preuzeti ovo saopštenje za javnost u PDF formatu klikom ovde.

5.6.13.