Prvaci u poseti „Somboledu“

Učenici prvog razreda osnovnih škola u Somboru posetili su proizvodne pogone kompanije Somboled, kako bi se upoznali sa procesom proizvodnje mleka i ostalih mlečnih proizvoda. Prilikom posete Somboledu za mališane je organizovana i slikarska radionica, a najbolji radovi biće nagrađeni na izložbi povodom Svetskog dana mleka.

Prvaci u poseti  „Somboledu“

„Izuzetno mi je drago što je naša kompanija otvorila vrata najmlađim sugrađanima i pokazala im put od sirovog mleka do mleka u njihovoj čaši. Nadamo se da smo ovim posetama ukazali na važnost mleka kao prirodnog izvora kalcijuma i na njegov značaj za pravilan rast i razvoj dece, kao i da smo podstakli stvaranje zdravih navika kod dece,“ naglasila je Ivana Radovanović iz kompanije Somboled.

U prostorijama kompanije Somboled, mališani su imali priliku i da crtaju radove na temu „Zašto volim mleko“, prenoseći utiske posete na papir. Najbolji radovi biće nagrađeni na izložbi povodom Svetskog dana mleka, 1. juna u prostorijama Male galerije Kulturnog Centra „Laza Kostić“ u Somboru. Izložba će trajati do petka, 7. juna.

Možete preuzeti ovo saopštenje za javnost u PDF formatu klikom ovde.

5.6.13.