• Voda½ l
  • Maslinovo ulje2 kašike
  • Biber½ kašičice
  • So½ kašičice
  • Dukat Brzo & Fino
    neutralna pavlaka100 gr
  • Karfiol800 gr
  • Dukat trajno mleko sa
    2,8% mlečne masti½ l
  • Dižon senf1 kaška
  • President camembert225 gr

Supa od karfiola sa Camembertom

Supa koja se tradicionalno pravi u Francuskoj, a konzumira širom sveta, spojila je karfiol blagog, neutralnog ukusa i dve francuske kulinarske perjanice - aromatični senf dižon i mekani sir snažnog, "drvenastog" ukusa - Camembert koji se u ovoj kombinaciji savršeno dopunjuju.

Kulinarski savet

Ako želite još više da naglasite posebnost ukusa za pripremu ove jednostavne supe, pred posluživanje je pospite mlevenim ili grubo naseckanim lešnicima.

  1. U posudu za kuvanje zajedno stavite 800 g karfiola, ½ lit. mleka, ½ lit. vode i jednu kašiku dižon senfa.
  2. Sve zajedno kuvajte na laganoj vatri dvadesetak minuta. Posolite, pobiberite i još kratko prokuvajte.
  3. Dobijenu supu pustite da se lagano ohladi, zatim sve sastojke dobro usitnite.
  4. U supu dodajte još pola čaše Brzo & Fino pavlake za kuvanje, umešajte i ponovno prokuvajte.
  5. Za kraj, supi dodajte 2 kašike maslinovog ulja i 225 g camemberta isečenog na listiće.