• Majonez1 kašičica
  • Maslinovo ulje1 kašičica
  • Jogurt150 gr
  • Čili1 kašičica
  • Mlevena paprika1 kašičica
  • Biber½ kašičice
  • Paradajz sok½ kašičice
  • Ljubičasti luk1 kašičica
  • Zelena paprika1 kom
  • Crvena paprika1 kom
  • Kukuruz175 gr
  • Pirinač175 gr
  • Pileći file450 gr
  • President Somborska250 gr

Meksička salata od piletine, paprike i Somborske

Salate su odavno "odrasle" iz priloga u samostalno jelo. Izdašna, osvežavajuća meksička salata diči se prekrasnim bojama i aromama, a uz mali dodatak feta sira, definitivno postaje glavno jelo i pravi užitak za nepce.

  1. Piletinu isečenu na rezance kratko propržite na vodi i malo maslinovog ulja. Iscedite i stavite u veliku posudu za salatu.
  2. U posebnoj posudi promešajte majonez, jogurt, začine, koncentrat paradajza i luk, kratko odložite da bi se ukusi sjedinili, a zatim pripremljenim prelivom prelijte piletinu.
  3. Dodajte paprike i kukuruz i polako mešajte dok preliv ne pokrije sve sastojke.
  4. Kuvan pirinač stavite na tanir, a mešavinu piletine složite u sredinu.
  5. Preko svega posipajte Somborsku isečenu na kockice i odmah poslužite.
  6. Poslužite sa zelenom salatom začinjenom limunovim sokom i prelivom od ulja sa začinskim biljem. Ako volite ljuće, dodajte isečene zelene čili papričice ili ljutenicu.