• President Somborska200 gr
  • Biber1 prstohvat
  • Zelena paprika250 gr
  • Crni luk150 gr
  • So1 prstohvat
  • Paradjz600 gr
  • Krastavac300 gr
  • Crne masline120 gr
  • Sirće1 kašičica
  • Origano1 prstohvat
  • Maslinovo ulje1 kašika

Grčka salata

Grčka salata uobičajeni je prilog svakog "poštenog" grčkog obroka! Zahvaljujući blagonaklonoj mediteranskoj klimi, grčke bašte obiluju ukusnim povrćem koje je temelj zdrave mediteranske ishrane i neizostavan sastojak grčke salate. Izbor sira čini razliku od salate do salate zato odaberite najfiniji sir - President Somborsku.

Kulinarski savet

Najbitniji sastojak za grčku salatu je svakako maslinovo ulje. Ako pri pripremi upotrebljavate maslinovo ulje ekstra kvaliteta, salata će sigurno biti ukusnija!

  1. Očistite i operite 600 g paradajza, 300 g svežih krastavaca, 150 g crnog luka, 250 g zelene paprike. Zatim, paradajz isecite na kriške, a luk, paprike i neoguljene krastavce isecite na kolutove.
  2. Povrće rasporedite po tanjirima na kojima ćete servirati salatu, obložite ga sa 120 g crnih maslina bez koštica i 200 g President Somborske fete, isečene na kockice.
  3. U posebnoj posudi umutite salatni preliv od ekstra devičanskog maslinovog ulja, vinskog sirćeta, soli i bibera pa njime nakapljite sastojke grčke salate.
  4. Sve pospite seckanim origanom i poslužite!