Priprema
Razmutiti kvasac u pola šolje toplog mleka sa kašičicom šećera i soli. Ostaviti na toplom dok ne ispuni šolju. Izmešati brašno, so, pripremljeni kvasac, dodati jedno žumance, President maslac i President Krem Kajmak. Zamesiti srednje meko testo sa mlakim mlekom i ostaviti da odmori 10-tak minuta.
Razviti testo, ne suviše tanko, da bude oko 1 cm debljine. Modlicom izvaditi pogačice i poređati na pleh preko papira za pečenje. Premazati umućenim belancetom i "ištipkati" malo makazama. Posuti susamom ili kimom i ostaviti da još malo rastu dok se rerna zagreje.
Pogačice peći na 200 C oko 20-tak minuta. Preostalo testo ponovo skupiti i ponovo razviti, mogu se izvaditi pogačice ili napraviti štapići. Odlične su za grikanje za dečije rođendane, za pravljenje malih kanapea, za putovanja. Fine su i sutradan ako preostanu, a mogu se i zamrznuti pečene ili nepečene.
Služiti sa President Krem Kajmakom.
Autor recepta i fotografija Lana Belić
http://kuhinjica-mignone.blogspot.com/2013/10/pogacice-sa-mladim-kajmakom.html
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |