• Biber
  • Pirinač200 gr
  • Crni luk1 glavica
  • So
  • Beli biber
  • List vinove loze50 kom
  • Mleveno meso500 gr
  • Aleva paprika
  • Dukat kiselo mleko4 kom

Sarmice u vinovom listu

Tradicionalno jelo - Sarmice u vinovom listu dobija potpuno novu dimenziju ukusa kada se u recept umeša i Dukat kiselo mleko.

  • U odgovarajuću posudi sipati malo ulja i prodinstati sitno iseckan crni luk. 
  • Dodati mleveno meso, pa kada je i ono skoro proprženo, posoliti i dodati začine po ukusu. 
  • Dodati oprani pirinač, sve kratko propržiti uz mešanje pa skloniti sa vatre.
  • Na listove vinove loze stavljati po 1 kašičicu fila, umotati u sarmice i ređati u odgovarajući sud. 
  • Naliti vodom i prokrčkati na ringli, a potom prebaciti u rernu.
  • Kada je jelo gotovo, poslužiti porciju u tanjir i preliti Dukatovim kiselim mlekom.

Povezani proizvodi: Kiselo mleko