• Voda½ dl
  • Muskatini oraščić⅛ kašičice
  • President puter za kuvanje100 gr
  • Jaja4 kom
  • So¼ kašičice
  • Brašno200 gr
  • President Emental1 šoljica
  • Ulje1 kašika
  • Slanina4 kriške
  • Dukat Brzo & Finokisela pavlaka 20%1 čašica
  • Beli biber⅛ kašičice

Quiche Lorraine

Lorenska pita tipično je francusko jelo. Priprema joj je jednostavna, a za kompletan obrok možete je dopuniti svežom salatom.

  1. Pomešajte brašno, ulje, so i komadiće President putera. Mešajte smesu vrhovima prstiju dok se puter ne sjedini sa brašnom.
  2. Dodajte vode prema potrebi i zamesite hrskavo testo. Oblikujte kuglu i stavite u frižider na pola sata.
  3. Zagrejte rernu na 190 ºC.
  4. Razvijajte testo rukama na 3 cm debljine, uz povremeno dodavanje brašna da smesa ne bude lepljiva.
  5. Prebacite testo u nauljeni pleh za pečenje.
  6. Rasporedite slaninu po testu.
  7. Izmućkajte jaja, pavlaku, so, biber i muskatni oraščić.
  8. Prelijte jaja preko slanine i pospite izrendanim sirom.
  9. Pecite 45-50 minuta. Tako ispečeni quiche ostavite nekoliko minuta da se hladi, a zatim poslužite.