• Testenine400 g
  • Ricotta Santa Lucia250 g
  • Plavi patlidžan2 kom.
  • Oljušteni paradajz500 g
  • Beli luk2 čena
  • Bosiljak
  • Maslinovo ulje
  • Biber

Testenine sa paradajzom, plavim patlidžanom i rikotom

  • Operite i isecite patlidžan tako da dobijete komadiće približno iste veličine. Posolite ih i ostavite u cediljci za testeninu da ispuste gorčinu.
  • Na maslinovom ulju propržite beli luk, dodajte oljušteni paradajz, ostavite ga da se kuva na laganoj vatri dok ne omekša a potom ga ispasirajte. Dobijeni sos vratite na vatru kako bi se zgusnuo i dodajte bosiljak, so i biber.
  • Dok se sos kuva na laganoj vatri, operate patlidžan hladnom vodom kako bi se eliminisao višak soli, obrišite ga čistom krpom a potom ga ispohujte.
  • U posoljenoj vodi skuvajte testeninu a za to vreme prethodno skuvanom sosu dodajte Rikotu Santa Lucia.
  • Skuvane i proceđene testenine prelijte sosom od paradajza i rikote i ukrasite pohovanim patlidžanom.