• Špagete 400 g
  • Tikvice 600 g
  • Ricotta Santa Lucia200 g
  • Maslinovo ulje2 kašike
  • Beli luk2 čena
  • Bosiljak
  • So
  • Biber

Špagete sa tikvicom i rikotom

Još jedan fenomenalni proizvod iz Galbani porodice. Prirodno bogat sir Ricotta Santa Lucia, uz čiju pomoć ćete jedan čest obrok poput špageta sa tikvicama načiniti pravim delikatesom. Zasigurno vredi probati a zadovoljstvo pri degustaciji je, sigurni smo, zagarantovano.

Priprema:

  • Operite tikvice, odstranite krajeve i isecite ih na tanke listiće. Zagrejte ulje na tiganju koji je dovoljno velik da u njega kasnije stanu i špagete i propržite beli luk. Kada luk dobije lepu boju sklonite ga sa vatre i u tiganj stavite tikvice. Držite ih na velikoj vatri i pržite uz konstantno mešanje dok ne potamne, a zatim ih posolite.
  • Rikotu Santa Lucia izgnječite viljškom u dubljoj činiji kako biste dobili kremastu smesu.
  • Skuvajte špagete, procedite ih i pomešajte sa tikvicama i lukom u tiganj i vratite sve na vatru na jedan minut.
  • Sadržaj sipajte u činiju u koju ste prethodno izgnječili rikotu i po želji dodajte biber i bosiljak. Promešajte i poslužite toplo.