• Jaja1 kom
  • Biber½ kašičice
  • Beli luk1 čežanj
  • So½ kašičice
  • Kaneloni10 kom
  • Spanać120 gr
  • President mladi sir200 gr
  • Ribanac75 gr
  • Dukat Brzo & Fino
    neutralna pavlaka200 gr

Kaneloni sa svežim spanaćem i mladim sirom

Kaneloni su poznata vrsta italijanske testenine koja se može različito puniti i prelivati maštovitim umacima. Ovako zapečeni sa sirom i spanaćem, postaju lagano i fino jelo i pravi primer italijanske kuhinje. Uživajte u slojevitoj kombinaciji ukusa koja se otkriva pri svakom zalogaju.

  1. Ako pripremate obrok za četiri osobe, 10 kanleonea na 2 minuta prokuvajte u posoljenoj, kipućoj vodi.
  2. Operite, očistite i iseckajte 120 g spanaća.
  3. U zasebnoj posudi razmutite jedno jaje, začinite sa solju i biberom pa umešajte 200 g President Domaćeg mladog sira, 40 g sveže rendanog ementala, izgnječite češanj belog luka i sveže i prethodno iseckane listove spanaća.
  4. Smesom napunite kanelone i posložite u vatrostalnoj posudi.
  5. U zasebnoj posudi pomešajte 200 g Brzo & Fino pavlake za kuvanje i 35 g sveže rendanog ementala. Smesom premažite kanelone i zapecite ih u rerni pola sata na 180° C.