• President puter za kuvanje120 gr
  • Galbani Mascarpone640 gr
  • Kora limuna½ kom
  • Čajno pecivo250 gr
  • Žuti šećer120 gr

Tortice sa sirom

Sve varijacije na temu torte sa sirom već su odavno stekle kultni status među slastkišima. Danima kada sunce jače greje i kada je teško rashladiti se, nema boljeg osveženja od laganog zalogaja sa ukusom kremastog sira. Ovaj put vam predlažemo tortice sa sirom. Jednostavne su za pripremu ali jednako slasne kao njihova korpulentnija verzija.

  1. Uz pomoć miksera na najvećoj brzini 5 minuta mešajte 640 g Galbani Mascraponea i fino izrendanu koricu polovine limuna.
  2. U odvojenoj posudi pomešajte 250 g isitnjenog čajnog peciva i 120 g Président putera.
  3. Dobijenu smesu razvucite između dva sloja papira za pečenje na debljinu od 1 cm i pustite da se ohladi. Ohlađenu smesu okruglim kalupom ili čašom raspodelite u 8 jednakih delova.
  4. Smesu prebacite u kalupe i prelijte kremom od sira i limunove kore i stavite u zamrzivač dok se tortice ne ohlade i stvrdnu.
  5. Dobro ohlađene tortice pospite žutim šećerom i karamelizirajte ga upaljačem ili kalupe stavite u rernnu sa uključenim gornjim grejačem zatim ih zapecite oko 3 minuta, dok se ne stvori lepa, smeđa i hrskava korica.
  6. Tortice ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim ih stavite u frižider - poslužite ih hladne.