Jogurt - saveznik u smanjenju masnog tkiva

Rezultati istraživanja američkih naučnika sa univerziteta University of Tennessee pokazuju da konzumacija jogurta pomaže u smanjenju masnog tkiva u organizmu.

Jogurt - saveznik u smanjenju masnog tkiva

Istraživanjem je utvrđeno da su odrasle gojazne osobe koje su, u sklopu dijete sa smanjenim unosom kalorija, svakodnevno pile tri jogurta sa smanjenim udelom mlečne masti više smanjile telesnu težinu u odnosu na ispitanike na dijeti koji ga nisu konzumirali.

Osim smanjenja telesne težine, kod ispitanika koji su u sklopu dijetalne ishrane konzumirali jogurt sa smanjenim udelom mlečne masti zabeleženo je i smanjenje masnog tkiva, posebno u predelu trbuha.

Za uspeh dijeta sa smanjenim unosom kalorija potrebna je i svakodnevna fizička aktivnost. Naime, uravnotežena i raznovrsna ishrana i zdrav način života koji podrazumeva kretanje, hodanje, trčanje, bavljenje sportom i slične telesne aktivnosti, najbolji su saveznici u postizanju i očuvanju dobre linije, ali i zdravlja organizma.

Osim što su ukusni i osvežavajućeg ukusa, jogurte je poželjno uvrstiti u svakodnevnu ishranu jer su izvor mlečnih belančevina i mlečnog šećera. Svi koji žele pripaziti na svoju liniju u prehranu bi trebali uvrstiti Dukat tekući jogurt sa 0,5% mlečne masti.

21.12.10.