Kad poželite sir vrhunskog kvaliteta


President CornerTokom aprila i maja imaćete priliku da na odabranim prodajnim mestima posetite naš Président kutak. 

Président Corner je kutak u kome ćete  imate priliku da saznate nešto više o vašem omiljenom brendu i vašim omiljenim sirevima i maslacu. U našem malom kutku, napravljenom po uzoru na tradicionalne butike sira, moći ćete da se upoznate sa različitim vrstama sireva i njihovim načinom pripreme i konzumacije.

Pokazaćemo vam kako se seku Président sirevi i otkriti vam zanimljive recepte za jela čiji je ukus obogaćen aromom vrhunskih sireva i maslaca. Svakog vikenda u našem malom butiku biće organizovane promocije sa degustacijama, a pripremili smo vam i lepe i korisne poklone.

Président Corner ćete u naredne tri nedelje moći da posetite u Idea Extra hipermarketu na Novom Beogradu i u Univerexport-u Alba u Novom Sadu.

SomborskaPrésident Somborska je meki, beli sir izvanrednog ukusa koji se proizvodi po tradicionalnoj recepturi somborske mlekare, staroj preko 30 godina. Pravi se od prvoklasnog kravljeg mleka sa vojvođanskih pašnjaka i vodeći je brend u kategoriji feta sireva na tržištu Srbije.

Mladi sirPripremljen je prema tradicionalnoj recepturi srpskih mladih sireva, od mleka najboljeg kvaliteta sa vojvođanskih pašnjaka. Sa samo 5,5% mlečne masti svojim blagim ukusom i svežinom oduševljava portošače širom Srbije, koji su Président Domaći Mladi sir ocenili jednim od najautentičnijih mladih sireva Srbije.

Topljeni sireviBogatog ukusa i arome i izvrsne mazivosti, Président topljeni sir idealan je kao namaz na hlebu ili pecivu. Priprema se od najkvalitetnijeg mleka, a prema izvornoj Président recepturi koja garantuje apsolutan užitak u siru.

EmmentalEmmental je žuti polutvrdi sir proizveden od kravljeg mleka sa karakterističnim rupama, izrazito slatkasto bademastog ukusa, poreklom iz švajcarske doline reke Emme u blizini francuske granice. Za Président Emmental biraju se delovi iz sredine koluta - samog "srca" sira jer taj deo ima najbolju aromu i karakterističan voćni ukus.

MadrigalMadrigal je polutvrdi punomasni kravlji sir poreklom iz doline reke Loire u središnjoj Francuskoj. Proizvodi se u velikim kolutovima od 12 kg i oblika je spljoštene lopte. Karakterističnog je slatkastog ukusa sa aromom oraha. Kora mu je snažne narandžaste boje, a unutrašnjost slamnato žuta sa velikim rupama.

CamembertPrésident Camembert je meki punomasni kravlji sir sa belom plemenitom plesni. Intenzivnog je ukusa, sočan i glatke strukture. Svetlo-žute je boje i mekan u sredini, a korica mu je tanka i bela. Najbolje prija uz meso, vino, komadić hleba ili uz voće i orašaste plodove.

BriePrésident Brie je napravljen od kravljeg mleka. On je meki masni sir sa belom plemenitom plesni i ima elegantan, izrazit i bogat kremasti ukus, slasno blag i aromatičan.

MaslacPrésident Maslac je u potpunosti prirodan proizvod, napravljen od prirodnih sastojaka izdvajanjem mlečne masti iz svežeg mleka, odnosno od slatke pavlake. Bogat je izvor mlečne masti, sadrži čak 82 grama mlečne masti u 100 grama proizvoda, što ga čini odličnim izvorom energije.

GoudaGouda je polutvrdi masni sir napravljen od kravljeg mleka i kao takav je najpoznatiji i najcenjeniji sir holandske proizvodnje sira. Kao omiljeni gurmanski izbor, ovaj se sir tokom vremena odomaćio širom sveta. Sir Gouda je blago kiselkastog ukusa, a zrenjem dobija slatkastu i finu pikantnu aromu. Kako vreme prolazi, ukus se pojačava i postaje sve složeniji.

EdamEdam je polutvrdi, zlatno žuti sir koji potiče iz grada Edama u Holandiji. Prvobitno je bio samo okruglog oblika, a danas se proizvodi i u bloku. Prepoznatljiv je po presvlaci od crvenog ili žutog voska koja se koristi još od 14. veka. Aroma mladog Edama izrazito je blaga i slatkasta. Zreliji sir ima blago pikantniju aromu i umereno kiseli ukus.

TrapistTrapist je polutvrdi masni sir napravljen od kravljeg mleka, blago kiselkastog ukusa i ugodnog, umereno izraženog mirisa. Kora je boje slame, elastična i glatka, a testo je ispunjeno retkim pravilno raspoređenim rupicama. Preporučuje se uz suvo voće i grožđe, čašu belog vina ili samostalno uz komad hleba.